۱۰ نکته از زبان اگزمینر اسپیکینگ آیلتس

شرط اصلی موفقیت در آزمون آیلتس، آمادگی است. برای اینکه به بالاترین حد از آمادگی برسیم، باید دانش خود را همسو و منطبق با استاندارهای این آزمون قرار دهیم. از جمله افرادی که میتوانند ما را با نکات و قوانین آیلتس آشنا کند، اگزمینرها هستند. اگزمینر اسپیکینگ آیلتس میتواند به ما بگوید که او دقیقا به دنبال چیست و به ما کمک میکند تا بینشی درست و دقیق نسبت به آزمون داشته باشیم.
در این مطلب ۱۰ نکتهی ساده اما موثر از زبان اگزمینر اسپیکینگ آیلتس در استرالیا گفته میشود و به ما کمک میکند تا تمام تلاش خود را به کار بندیم تا بهترین نمرهی اسپیکینگ آیلتس را کسب کنیم.
نکتهی شمارهی ۱:
قبل از آزمون ، تمرین اسپیکینگ آیلتس داشته باشید
قبل از آزمون اسپیکینگ، زمانی برای تمرین صحبت کردن به زبان انگلیسی برای خود کنار بگذارید. مثلا میتوانید با دوستان خود به صورت تلفنی صحبت کنید و از آنها فیدبک بگیرید. غیر از این، میتوانید صدای خود را در حین تمرین اسپیکینگ، ضبط کنید. تا بعدا بتوانید به آن گوش کنید و گفتههای خود را بهبود بخشید.
نکتهی شمارهی ۲:
پاسخ درست یا اشتباه در اسپیکینگ وجود ندارد
از نظر اگزمینر اسپیکینگ آیلتس، هیچ پاسخ درست یا اشتباهی به سوالات بخش اسپیکینگ وجود ندارد. اگزمینر فقط شما را از نظر اینکه چگونه ایدهها و نظرات خود را به خوبی بیان میکنید، ارزیابی میکند.
نکتهی شمارهی ۳:
نظرات شما در اسپیکینگ ارزیابی نمیشود

تصور کنید که در آزمون اسپیکینگ آیلتس در حال مکالمه با دوست خود هستید. این کار بسیار به کمکتان میآید. فراموش نکنید که در آزمون آیلتس، نظرات شما مورد ارزیابی قرار نمیگیرد. نوع استفادهی شما از کلمات و گرامر مهم است.
نکتهی شمارهی ۴:
از کلمات اگزمینر اسپیکینگ آیلتس استفاده نکنید
سعی کنید از کلماتی که اگزمینر اسپیکینگ آیلتس در سوال خود استفاده کرده، در پاسخ خود به کار نبرید. از کلمات خودتان و لغات متفاوت استفاده کنید تا توانایی کامل خود به زبان انگلیسی را به او نشان دهید. برای مثال وقتی اگزمینر از شما میپرسد که «Tell me something about the city you live in» ایدهآل این است که شما با این جمله شروع نکنید «Ok. Let me tell you something about the city that I live in »
نکتهی شمارهی ۵:
در اسپیکینگ آیلتس ، واضح صبحت کنید
کاملا شفاف و با سرعت منطقی صحبت کنید. اگر بخواهید خیلی سریع در آزمون صحبت کنید، ممکن است اشتباه کنید و برخی کلمات را به درستی تلفظ نکنید. مادامی که کلمات را به درستی و به وضوح بیان کنید، اگزمینر اسپیکینگ آیلتس نمرهای بابت لهجهی شما کم نمیکند.
اگر اگزمینر اسپیکینگ آیلتس شما را در حین صحبت متوقف کرد، اصلا نگران نشوید.
برخی مواقع اگزمینر برای ایجاد عدالت میان تمام کاندیدها، شما را در وسط جمله قطع میکند. وقتی شما متوقف میشوید، معنایش این است که به اندازهی کافی طولانی پاسخ دادهاید. قطعا این کار اگزمینر به این معنی نیست که به پاسخ شما علاقهای ندارد یا پاسخ شما را پسندیده است!
هدف اگزمینر اسپیکینگ آیلتس این است شرایطی مهیا کند تا داوطلب به بهترین حالت ممکن، مهارت زبانی خود را ارائه دهد.
قبل از ثبتنام برای آزمون آیلتس، اطلاعاتی کامل از نسخهی کامپیوتری این آزمون بدست آورید. برای آگاهی از صفر تا صد این آزمون این مقاله را مطالعه کنید.
نکتهی شمارهی ۶:
با جزئیات زیاد به سوالات اگزمینر اسپیکینگ آیلتس جواب دهید

تا جایی که امکان دارد، پاسخهایی کامل و با جزئیات بالا به اگزمینر تحویل دهید. مثلا در پاسخ به Yes/No Questions به گفتن کلمات کوتاه مثل Yes یا No بسنده نکنید. مثلا در پاسخ میتوانید تجربهی شخصی خود را از آن اتفاق بیان کنید یا مثال بزنید. اگزمینر اسپیکینگ آیلتس میخواهد مطمئن شود که شما توانایی طولانی صحبت کردن روی یک تاپیک خاص را دارید.
نکتهی شمارهی ۷:
از زمان افعال درست استفاده کنید
از زمان افعال (Verb Tense)، به درستی استفاده کنید. برای این کار باید بسیار دقیق به سوالات اگزمینر گوش کنید و متوجه شوید که مناسبترین زمان برای ساختار جملهبندیتان چیست.
مثلا وقتی اگزمینر از شما پرسید «?What kind of music do you like» جوابتان باید در زمان حال ساده باشد. مثلا میتوانید بگویید «I am keen on Pop music» البته برای استفاده از ساختارهای زمانی مختلف، میتوانید گفتار خود را ادامه دهید و مثلا اضافه کنید «The last music which attracted my attention was a Pop music called Language of Fire by Shajarian»
نکتهی شمارهی ۸:
روی تلفظ درست کلمات انگلیسی حساسیت داشته باشید
روی تلفظ درست اعداد به خوبی کار کنید تا مطمئن شوید که در آزمون، آنها را به درستی ادا میکنید. بعضی از اعداد ممکن است در هنگام صحبت کردن، شبیه به هم شنیده شوند. مثلا عدد ۱۳ (Thirteen) و عدد ۳۰ (Thirty) یا عدد ۱۵ (Fifteen) و عدد ۵۰ (Fifty).

البته برخی کلمات در زبان انگلیسی هستند که تلفظ کاملا یکسانی با هم دارند، اما معنا، اسپلینگ و اصالت آنها کاملا متفاوت است. به این گروه از کلمات هامفون (Homophone) گفته می شود. مثل کلمهی One و Won یا New و Knew.
نکتهی شمارهی ۹:
از کلمات ساده انگلیسی در اسپیکینگ استفاده کنید
خیلی بهتر است تا داوطلب از کلمات ساده و پر تکرار زبان انگلیسی استفاده کند تا اینکه بخواهد از کلمات پیشرفته (Advanced Vocabulary) که در مورد آنها مطمئن نیست، استفاده کند. البته برای گرفتن نمرههای بالا، باید شما به اگزمینر اسپیکینگ آیلتس نشان دهید که توانایی استفاده از کلمات پیشرفتهی زیادی دارید.
نکتهی شمارهی ۱۰:
جواب تان را برای اگزمینر اسپیکینگ آیلتس پخته کنید

در پارت دوم اسپیکینگ آیلتس، اگزمینر به شما یک مداد و کاغذ میدهد تا در مورد سوال چند قسمتی، ایدهپردازی کنید. در آن فرصت یک دقیقهای، بهتر است ابتدا روی تاپیک تمرکز کنید و بعد به مناسبترین زمان افعال فکر کنید. بهتر است از همان ساختارهای زمانی که در سوال آمده در جوابتان استفاده کنید.
اگر دنبال بدست آوردن تجربهای کاربردی از آزمون آیلتس هستید، پیشنهاد میکنم این مقاله را بخوانید.
منبع: سایت آیلتس استرالیا